Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Home

Slagwerkles

Slagwerkensemble Appingedam verzorgt zelf ook slagwerkles in Appingedam. Hiermee proberen wij onze leden zo goed mogelijk op te leiden om uiteindelijk in het A-ensemble te kunnen spelen.

Les

Vanaf ongeveer 8 jaar kun je met het volgen van individuele lessen beginnen. Eerst leer je de basis voor het bespelen van diverse slagwerkinstrumenten. Je wensen en mogelijkheden bepalen met welke instrumenten verder wordt gegaan.

Als je de basis voldoende onder de knie hebt, mag je gaan spelen in het leerlingenorkest NeXt Generation en kun je meedoen met optredens. Eerst begin je in Next Generation 2. Hier leer je de basis van het samenspelen: goed letten op de dirigent en luisteren naar elkaar. Maar vooral natuurlijk heel veel plezier hebben in het maken van mooie muziek!

Na een paar jaar stroom je door naar Jong SEA hier worden de muziekstukken moeilijker en ga je ook oefenen met marslopen. Dit is het opstart orkest voor het A-ensemble.

Hiernaast blijf je individuele lessen volgen en afhankelijk van je persoonlijke wensen ontwikkel je je in de breedte (meerdere instrumenten) of specialiseer je je in één instrument. Als je genoeg vaardigheden opgedaan hebt stroom je geleidelijk door naar het ‘grote’ slagwerkensemble.

Volwassenen kunnen met een aangepast opleidingstraject rechtstreeks instromen in het slagwerkensemble.

Opleiding

Een muziekinstrument leren bespelen kan op elke leeftijd. In samenwerking met DSHO geven we lessen Muzikale Vorming voor kinderen in groep 3, 4 en 5 van de basisschool. Hierbij wordt spelenderwijs een basis gelegd voor de toekomstige muzikale ontwikkeling. Diverse onderdelen van muziek als melodie, maat en ritme komen aan de hand van aansprekende liedjes aan bod. Meer informatie over de lessen Muzikale Vorming vind je hier.

Als je genoeg geleerd hebt ga je meespelen in het grote slagwerkensemble. Eerst speel je eenvoudige partijen, maar later ook moeilijkere. Na verloop van tijd heb je je plek gevonden en kun je stoppen met het spelen in het leerlingenorkest en het volgen van lessen.

Gratis proeflessen

Om te ervaren of je het bespelen van een slagwerkinstrument leuk vindt komen we elk schooljaar langs de groepen 4 van de basisscholen. Je gaat tijdens deze kennismaking alvast wat instrumenten uitproberen zodat je een goed beeld van je toekomstige hobby kunt vormen.

Kosten

Muziek maken is net als vele andere hobby's niet gratis. Maar door lid te zijn van een vereniging zijn zaken als instrumenten en opleiding wel veel goedkoper. Zo is er voor ieder lid gratis een instrument om thuis te oefenen en kunnen goedkoper lessen worden gevolgd.

Om de vereniging draaiende te houden moeten de kosten van instrumenten, de dirigent, docenten, verwarming, bladmuziek, etc. betaald worden. Hiervoor betalen de leden contributie en lesgeld (voor zover van toepassing). De maandelijkse contributie bedraagt 18 euro voor leden met een eigen inkomen 13 euro voor scholieren/studenten en 7,50 euro voor slagwerkleerlingen in opleiding. Daarnaast moet nog lesgeld worden betaald mocht je nog les hebben.

Contact

Hopelijk heb we je met deze informatie een goed beeld gegeven van het bespelen van een instrument bij Slagwerkensemble Appingedam. Voor meer informatie en aanmelding kun je mailen naar: bestuur@slagwerkensembleappingedam.nl.