Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Home

Melodisch Ensemble

Algemeen

Zoals de naam al doet vermoeden gebruikt het Melodisch Ensemble uitsluitend melodische slagwerkinstrumenten. Er wordt alleen gebruik gemaakt van marimba, xylofoon en vibrafoon.

Het Melodisch Ensemble is ontstaan nadat een aantal leden een paar keer hadden opgetreden tijdens de kerstperiode. Het leek hun leuk om vaker te repeteren en vaker op te treden, ook buiten de kerstperiode. Deze optredens, vaak tijdens kerkdiensten, hebben de basis gegeven voor het repertoire van het ensemble, namelijk koraalmuziek. In de loop der jaren is het repertoire uitgebreid met diverse muziekstijlen zoals klassieke muziek, volksmuziek en filmmuziek. Uiteraard beschikt het ensemble nog steeds over een compleet kerstrepertoire en is elk jaar tijdens kerst actief. 

In het lange bestaan heeft het ensemble al vele optredens verzorgd in binnen en buitenland. Naast medewerking aan diverse concerten begeleiden ze regelmatig koren en musiceren ze bijzondere kerkdiensten. Een aantal hoogte punten in het bestaan van het ensemble waren een concert in Vaïngen, een plaats in de buurt van Stuttgart en twee optredens met de Duitse organist Torsten Laux in Aurich en in Düsseldorf.

CD's

Het Ensemble heeft twee CD's uitgebracht. De eerste is "Septentrionum" uit 2011 en is een muzikale samenvatting van 10 jaar Melodisch Ensemble. Op de cd staan onder andere Carmen Predlude, Adagio, Badineri en Remembrance Day.

In 2020 verscheen de Kerst CD "Christmas Vibes". Op deze CD staan onder andere O Holy Night, Silent Night, Winter, Noël en Let it Snow.

De cd's zijn verkrijgbaar via mse@slagwerkensembleappingedam.nl