Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Home

Muzikale Vorming

Muzikale Vorming

Samen met DSHO verzorgt het slagwerkensemble lessen Muzikale Vorming (MV) voor kinderen uit groep 4 van de basisschool. Tijdens deze lessen komen de basisvaardigheden van het maken van muziek aan bod aan de hand van aanspreken de liedjes. Hiermee wordt een brede basis gelegd voor de verdere muzikale ontwikkeling van het kind.

De lessen vinden plaats in de periode tussen de herfst- en de meivakantie. In het eerste deel van het seizoen staan onderwerpen als melodie, maat en ritme centraal. Ook leren de kinderen de eerste noten lezen. Na de kerstvakantie maken ze hiernaast ook kennis met allerlei blaas- en slagwerkinstrumenten. In workshopvorm komen hierbij gastdocenten met leerlingen hun instrument demonstreren en kunnen de kinderen alle instrumenten uitproberen.

Voorafgaand aan de kerst- en meivakantie wordt een concert georganiseerd waarin de MV-leerlingen laten horen wat ze geleerd hebben. Familieleden en vriendjes/vriendinnetjes zijn van harte welkom om te komen kijken. Na de meivakantie stoppen de reguliere MV-lessen, maar kunnen de kinderen die dat willen in kleine groepjes tot de zomervakantie gratis muzieklessen volgen op een instrument naar keuze.

De lessen worden verzorgd door Martijn Oostra. Deze zijn wekelijks op maandagmiddag, met uitzondering van de schoolvakanties, en vinden plaats in het Kerk Opwierde. De kosten bedragen 120 euro per jaar (inclusief lesboek en gebruik van instrumenten).

De lessen starten op de maandag na de herfstvakantie. Voorafgaand aan de herfstvakantie worden twee proeflessen onder schooltijd gegeven in groep 4.

Voor opgave of meer informatie kun je mailen naar bestuur@slagwerkensembleappingedam.nl.