Melodisch Slagwerkensemble

Zoals de naam al doet vermoeden gebruikt het Melodisch Ensemble uitsluitend melodische slagwerkinstrumenten. Er wordt alleen gebruik gemaakt van marimba, xylofoon en vibrafoon.

Het Melodisch Ensemble is ontstaan nadat een aantal leden een paar keer hadden opgetreden tijdens de kerstperiode. Het leek hun leuk om vaker te repeteren en vaker op te treden, ook buiten de kerstperiode. Deze optredens, vaak tijdens kerkdiensten, hebben de basis gegeven voor het repertoire van het ensemble, namelijk koraalmuziek. In de loop der jaren is het repertoire uitgebreid met diverse muziekstijlen zoals klassieke muziek, volksmuziek en filmmuziek. Uiteraard beschikt het ensemble nog steeds over een compleet kerstrepertoire en is elk jaar tijdens kerst actief. 

In het 12 jarig bestaan heeft het ensemble al vele optredens verzorgd in binnen en buitenland. Naast medewerking aan diverse concerten begeleiden ze regelmatig koren en musiceren ze bijzondere kerkdiensten. Een aantal hoogte punten in het bestaan van het ensemble waren een concert in Vaïngen, een plaats in de buurt van Stuttgart en twee optredens met de Duitse organist Torsten Laux in Aurich en in Düsseldorf.

Een ander hoogtepunt is de opname van een CD in september 2011. Deze cd "Septentrionum" is een muzikale samenvatting van 10 jaar Melodisch Ensemble en is verkrijgbaar voor 10,-. Op de cd staan onder andere Carmen Predlude, Adagio, Badineri en Remembrance Day. De cd is verkrijgbaar via mse@slagwerkensembleappingedam.nl

 

 

Afdrukken