NeXt Generation

Hoe meer zielen... hoe meer vreugd!

Dit geldt zeker voor het maken van muziek. Daarom leren leerlingen zo snel mogelijk om samen te spelen. Na ongeveer een jaar les kunnen leerlingen starten in leerlingenorkest NeXt Generation.

Hierin spelen de leerlingen van Slagwerkensemble Appingedam samen met de leerlingen van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest. In het leerlingenorkest word leuke moderne muziek gespeeld, maar komen ook andere soorten muziek aan bod. Ook verschillen de stukken van niveau, zodat er voor de beginnende en gevorderde leerlingen voldoende uitdaging is. Zo worden leerlingen stap voor stap voorbereid op het spelen in het slagwerkensemble of in het harmonieorkest.

Om het geleerde te laten horen worden er elk jaar twee optredens georganiseerd: één in het voorjaar en één met kerst. Daarbij wordt opgetreden samen met de leerlingen Muzikale Vorming en de beginnende leerlingen. Ook worden de leerlingen geregeld betrokken bij de optredens van het ‘grote’ slagwerkensemble en het ‘grote’ harmonieorkest.

De repetities van NeXt Generation zijn elke week op maandagavond (behalve in de schoolvakanties). De beginnende leerlingen repeteren van 17.45-18.15 uur in het Opwierder Kerkje en de gevorderde leerlingen repeteren van 18.30-19.15 uur in Sporthal Eelwerd.

Voor meer informatie over onze jeugdopleidingen klik hier.

Voor opgave of meer informatie kunt u mailen naar info@slagwerkensembleappingedam.nl.

Afdrukken E-mail